NaPo 2019

Beethoven in het bos

Het weekend van 6 t/m 8 september 2019 stond in het teken van Beethovens beroemde en geliefde Zevende Symfonie. Deze levendige ritmes zijn met enthousiasme door de muzikanten ingestudeerd in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Van vrijdagavond tot zondagmiddag verbleven we in groepsaccommodatie Het Jachthuis in Otterlo, wat voor dit weekend was omgedoopt tot een kleine camping zodat er de mogelijkheid was om in je eigen tentje of camper te slapen.

De aftrap van het weekend vond eerder in het jaar al plaats middels een inzeepdag in mei. In de Boskapel in Zeist maakten we kennis met elkaar en met de muziek. Naast Beethoven is daarbij ook de prachtige ‘Nocturne’ uit Midzomernachtsdroom van Mendelssohn ingestudeerd.

De uiteindelijke uitvoering op zondagmiddag vond plaats in Het Dorp, een woongemeenschap die zorg en ondersteuning biedt aan 150 mensen met niet-aangeboren hersenletsel en neuromusculaire aandoeningen. Het Dorp was ooit de eerste woongemeenschap in Nederland, mede gefinancierd door de eerste grote televisie-inzamelingsactie in Nederland (gepresenteerd door Mies Bouwman).

Op de Veluwe werd de passie voor muziek wederom gecombineerd met diverse buitenactiviteiten. Zo was er elke avond kampvuur en werd een (inter)actieve natuurwandeling georganiseerd in het nabijgelegen bos.

Als organisatie willen wij graag alle deelnemers en vrijwilligers en de concertlocatie bedanken die voor dit zeer geslaagde weekend hebben gezorgd!

Orkestbezetting Napo 2019:
2 dwarsfluiten, 2 hobo’s, 2 fagotten, 2 klarinetten, 2 hoorns, 2 trompetten, pauken en strijkers.