Over

Het Nationaal Projectorkest is een initiatief van de schoonzussen Marjon Stijntjes en Monique Wijnker. Hun gedeelde passie voor muziek en het buitenleven, maakten hen nieuwsgierig of nog meer muzikanten interesse zouden hebben in een projectorkest waarin deze aspecten samenkomen. Daarnaast hadden zij het idee dat binnen Nederland er diverse muzikale initiatieven zijn, maar de muzikanten in de leeftijd van gemiddeld 25 – 50 jaar elkaar soms lastig kunnen vinden. Daarom hebben zij het Nationaal Projectorkest opgericht. Een orkest waarin voor ieder project opnieuw (jonge) gevorderde muzikanten met elkaar in contact worden gebracht en de muziek zoveel mogelijk wordt gecombineerd met buitenactiviteiten.

Dirigent en tubaïst Arne Visser is sinds de eerste editie van het Nationaal Projectorkest in 2017 als dirigent bij het orkest betrokken. Van begin af aan is hij met enthousiasme de uitdaging aangegaan om in zeer korte tijd een orkest een gevoel van muzikaal samenspel te geven en dit tot een hoogtepunt te brengen op het uiteindelijke concert. De edities in 2017 en 2019 zijn daarvan het bewijs!

Marjon speelt klarinet en werkt in het onderwijs en de gezondheidszorg. Monique speelt dwarsfluit en is educatiemedewerker bij het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest.

Arne Visser dirigeert o.a. het Studentensymfonieorkest HSSO Valerius en het Bataafs Symfonieorkest in Den Haag. Hij doceert tuba en euphonium op het Haagse Koninklijk Conservatorium en bij de SRMO Westland. Daarnaast is hij vaste tubaïst bij ‘Neo Fanfare 9×13’ en werkzaam als freelance-tubaist bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Balletorkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest.

Het logo van het Nationaal Projectorkest is ontworpen door Donald Roos Bureaudonald.com